Limbajul hranei

Am participat la un atelier foarte interesant, susținut de Andreea Liptack Spiridon și am vrut să vă împărtășesc informații utile, care pot aduce plus valoare în viața voastră. Scopul nu a fost unul medical, iar prezentarea nu și-a propus să ofere soluții medicale pentru tratarea anumitor afecțiuni.

Să vă spun câteva cuvinte despre Andreea: după o carieră de 15 ani în mass-media, au urmat alți 10 investiți într-un proiect dedicat prevenției și îmbătrînirii armonioase, având la bază cercetări științifice riguroase și produse și tehnologii genetice, toate puse în slujba prevenției și a îmbunătățirii stilului de viață. În prezent este tehnician nutriționist și ne bucurăm că a ales să se mute din București în Sebeș.

A fost un atelier deosebit de util și știam că voi pleca cu multă „hrană” pentru suflet!

Am aflat prin câte modalități ne hrănim, iată cele 4 categorii: hrană emoțională (gânduri, emoții), mâncarea (alimentele), respirația (aerul) și absorbția prin piele.

Ne-a vorbit și despre cele două abordări cu privire la existența noastră: una științifică, ce privește „omul ca o mașină” și cea holistică, sacră: „omul ca parte din univers” iar calea de mijloc sau echilibrul între cele două, ne-ar fi mai mult decât binefăcătoare.

Corpul funcționează cu micro și macro nutrienți și ADN-ul nostru are nevoie de câteva sute de ani pentru a se adapta altui mediu, deci noi ar trebui să consumăm exact hrana strămoșilor noștri. Interesant, nu-i așa? Am aflat despre importanța antioxidanților, a acizilor grași esențiali, ce suplimente alimentare alegem când mergem în farmacii sau magazine naturiste. Despre modalități de a măsura nivelul antioxidanților, în corp și foarte multe aspecte importante legate de nutriție.

Sunt doar câteva idei cu care am plecat și abia aștept să o revăd, pentru că, fiecare întâlnire cu ea, este o oportunitate de a evolua! A promis că revine, în Alba Iulia, cu alte ateliere, eu zic să nu le ratați, veți pleca cu o stare de bine molipsitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close